Домофонни системи

Управление чрез GSM-комуникатор за домофони

Цена за доставка и монтаж – 360 лв.

GSM комуникаторът е практично устройство, позволяващо да се отварят входни врати чрез мобилен телефон. Устройството е програмирано да разпознава определен брой телефонни номера, въведени в паметта на системата. Прозвъняването отваря дистанционо вратата без да се инкасират импулси.

Отключване на врати чрез GSM комуникатор – дистанционно

Системата е предвидена за работа с до 999 запаметени потребителски номера. За да влязат в сградата, потребителите трябва само да наберат съответния мобилен номер на сим картата. Вратата се отключва без да е необходим електронен ключ. Устройството е много подходящо при липса на домофонна система. Свързва се към електронна брава или към електронна заключваща система и работи безпогрешно, като спестява на обитателите на сградата много време и усилия.

Модула работи със СИМ карта от мобилен оператор. Програмирането се извършва, като от главния телефонен номер се изпращат командни SMS-и или чрез компютър. Телефонните номера, въведени в системата имат право да влизат в контакт с модула и да отключват вратата дистанционно. По всяко време може да се променят, изтриват или записват нови номера в системата, чрез изпращане на командни sms-и.
При прозвъняване вратата се отваря за определено време /възможност за програмиране от 1 секунда до няколко часа/.

След като един номер вече е въведен в системата, той може по всяко време да позвъни на модула и да активира отварянето на вратата. По този начин се създават удобства на живеещите в сградата, като те могат да отключат входната врата по всяко време, без значение къде се намират. Това позволява да се спестят разходи за инсталиране на домофонна система, с което се избягват сложни ремонтни дейности по окабеляване и свързване на всеки апартамент със звънчево табло.
Позвъняването към комуникатора, за да бъде отключена вратата, не се заплаща допълнително. Заплащат се единствено разговори и SMS съобщения по тарифата на съответния мобилен оператор, от който е закупена СИМ карта.

Комуникаторът работи с електрически ток 12V постоянно напрежение. Разход при постоянна консумация на ел. енергия:

  • при отворени входни зони – до 30 mA;
  • при окъсени входни зони – до 35 mA;
  • при сработило реле – до 100 mA;
  • пикова консумация – 1А.

GSM комуникаторът работи при широк температурен диапазон (от – 20 до + 60 градуса Целзий). Осигурена е стабилна и надеждна работа на системата с вградения GSM. Голямо предимство е лесното програмиране на системата. След завършване на програмирането, комуникатора запаметява настройките и става независим от SIM картата (тя може да се заменя по всяко време, без това да се отрази на вече въведените данни в системата). GSM комуникаторът има широкоспектърно приложение. Той е независим от SIM карти и мобилни оператори и може да се ползва навсякъде по света.

Чрез GSM комуникатор може да се контролира и достъпа до асансьора в сградата. Устройството се поставя в асансьорната шахта, като изключва изцяло захранването, след което само хората, чиито телефонни номера са запаметени в системата, ще могат да го активират и да ползват асансьора. Чрез това полезно и мултифункционално устройство се въвежда ред във всяка сграда. Живеещите в сградата ще отварят входната врата с позвъняване от мобилния си телефон, като някои ще имат право да ползват асансьора, а други не. Така тези, които са освободени от заплащане на разходи за поддръжка на асансьора няма да могат да го ползват – нито те, нито гостите им. GSM комуникатор може да се монтира и на входни бариери или гаражни врати.